Søg adgangstilladelse til indkørsel

Du skal søge om adgangstilladelse, hvis du har behov for ny adgang, en bredere adgang eller ekstra adgang fra din ejendom og ud til vejen. Eksempelvis, hvis du etablerer ny indkørsel, udvider eller flytter din indkørsel.

Du skal også søge om adgangstilladelse, hvis der sker store ændringer i, hvordan eller hvor ofte indkørslen bliver benyttet. Eksempelvis hvis ejendommen får en ny funktion, der giver mere trafik.

Når du søger om adgangstilladelse, skal du huske at sende en skitse med, hvor man kan se målene på din nuværende indkørsel samt på det ønskede projekt. Du skal også tilkendegive, om du ønsker den nuværende adgang bevaret eller slettet.

Det er en god idé at have skitsen klar, inden du går i gang med selve ansøgningen.

Krav til afstande

  • Indkørslen skal minimum holde 0,5 meters afstand til lygtepæle og el-skabe, som står i matrikelskel mellem vejarealet og din ejendom

  • Afstanden mellem indkørsel og lygtepæle, der er placeret i midterrabatter mellem f.eks. kørebane og fortov, skal være minimum 1 meter

  • Indkørslen skal som hovedregel etableres minimum 10 meter fra gadehjørner

Alle tilladelser gives ud fra en konkret vurdering af det indsendte projekt, men som udgangspunkt gives der tilladelse til indkørsler på samlet op til 8,5 meters bredde.

Hvem kan ansøge

Det er ejeren af ejendommen, som kan søge om adgangstilladelse. Søger du på vegne af ejer(e), skal du medsende en fuldmagt.

Indkørsel til statsveje

Ønsker du adgangstilladelse til indkørsel på en statsvej, skal du søge hos Vejdirektoratet.

Tjek om adressen er på en statsvej

Svartiden varierer og afhænger af, hvor mange sager, der er. Søg derfor i god tid og sørg for, at din ansøgning indeholder alle nødvendige oplysninger, så sagsbehandlingstiden ikke forlænges.

I de tilfælde, hvor politiet skal godkende adgangen, kan behandlingstiden være længere.

Du skal selv betale etablering af den nye adgang, herunder også eventuelle udgifter til flytning af lysmast, nedløbsrist, helleanlæg, el-skabe og lignende.

Du skal ikke betale et gebyr for, at vi behandler din sag.

Ansøgning i forbindelse med byggesagsbehandling

Ansøger du i forbindelse med en byggesag, skal du krydse det af i ansøgningsskemaet nedenfor. Du kan ikke søge om adgangstilladelsen via din byggeansøgning på Byg og Miljø.

Ansøg Vejmyndighed om ny/ændret adgang

Kontakt

Vejmyndighed
Center for Teknik og Miljø

Sikkermail med MitID (for borgere)
Sikkermail (for virksomheder)

Tlf. (+45) 98 45 50 00

Abonnér på ændringer på denne side

Tak for din tilmelding.

Du vil nu modtage en email med et link til at bekræfte din tilmelding. Herefter abonnerer du på denne side og vil modtage en e-mail hvis der sker ændringer i indholdet.

* E-mailen du indtastede, abonnerer allerede på denne side.

* Der skete en fejl og du blev ikke oprettet. Prøv igen senere.