Skal du separere regn- og spildevand?

Når du er fyldt 65 år, kan en ekstra udgift til lovpligtige ændringer i kloaksystemet være en uforudset udgift. Derfor kan du søge om lån til at lave separatkloakering på din ejendom

Hvis du er fyldt 65 år, får efterløn, social pension eller delpension, kan du søge om et kommunalt lån til at betale påbudte ændringer af kloaksystemet, der befinder sig uden for husets sokkel på ejendomme, hvor der er tilslutningspligt.

Lånet optages efter de regler, der også gælder for lån til betaling af ejendomsskatter (indefrysning af ejendomsskatter).

Sådan søger du om lån i forbindelse med separatkloakering 

Du ansøger om lånet digitalt. Hvis du har spørgsmål til låneskemaet, kan du kontakte Borgerservice.

Hvis du har spørgsmål til den praktiske del af kloakeringen, skal du kontakte Center for Teknik og Miljø.

Ansøg om lån i forbindelse med separatkloakering

Arbejde med kloakker skal færdigmeldes til kommunen

Når du har fået udført kloakarbejde, er det vigtigt at færdigmelde projektet hos kommunen. I de fleste tilfælde har kommunen en igangværende sag, som ikke kan afsluttes uden dokumentation for udført arbejde, og ændring af kloakker kræver oftest en ændring af ejendommens BBR. 

Alt arbejde med spildevand skal udføres af en autoriseret kloakmester, og det er derfor denne, der skal underskrive færdigmeldingsblanketten.

Kontakt

Miljø
Center for Teknik og Miljø

Sikkermail med MitID (for borgere)
Sikker mail (for virksomheder)

Tlf. (+45) 98 45 63 96

Abonnér på ændringer på denne side

Tak for din tilmelding.

Du vil nu modtage en email med et link til at bekræfte din tilmelding. Herefter abonnerer du på denne side og vil modtage en e-mail hvis der sker ændringer i indholdet.

* E-mailen du indtastede, abonnerer allerede på denne side.

* Der skete en fejl og du blev ikke oprettet. Prøv igen senere.