Talentsportsklasserne

De kortsigtede mål:

 • Skabe de bedste forudsætninger, muligheder og grundlag for eliteidræt i nærområdet
 • Have fokus på læring samtidig med udvikling af dit sportslige talent
 • Sikre læring, trivsel og fremgang i både skole og sport for dig og dine klassekammerater
 • Skabe gode resultater både fagligt og sportsligt

De langsigtede mål:

 • Videreudvikle de stærke traditioner for sport i kommunen
 • Opnå endnu bedre sportslige resultater
 • Gøre det attraktivt at være ung og bo i kommunen
 • Tiltrække nye borgere

Du er i målgruppen for talentsportsklasserne, hvis du er aktiv sportsudøver og er mellem 13 og 15 år.

Det er et krav, at du allerede nu har gjort dig positivt bemærket og har opnået fine resultater inden for din sportsgren.

Du skal kunne udvise evner, lyst og vilje til at yde en ekstra indsats i skole og i sporten.

Hvert efterår er der optagelsesprøver til de kommende talentsportsklasser på Frydenstrandskolen i Frederikshavn. Som kommende elev udvælges du på baggrund af ansøgning, samtale, sportslig og undervisningsfaglig optagelsesprøve. Yderligere vil der være samarbejde med din sportsklub, som udarbejder en udtalelse om dig og dine kompetencer inden for sportsgrenen og kammeratskabet i klubben.

Hvis du optages, kan du se frem til at skulle yde en ekstra indsats for både at dygtiggøre dig i de traditionelle skolefag og med ekstra træning inden for din sportsgren.

Hvornår kan du starte i Talentsportsklasserne?

Elever i 6. klasse optages til start i august 2024. Elever i 7. og 8. klasse starter enten i januar eller august 2024.

Du kan finde ansøgningsskemaer i bunden af denne side.

På nuværende tidspunkt tilbydes specifik træning i fodbold, teamgym, håndbold og floorball. Der kan også aftales træning i egen klub.

Derudover vil elever fra øvrige sportsgrene arbejde med individuel træning, eksempelvis styrke-, smidigheds- og koordinationstræning.

For tiden er der følgende sportsgrene repræsenteret hos eleverne i klasserne: Fodbold, håndbold, floorball, ishockey, gymnastik, ridning, atletik, crossfit, kunstskøjteløb, cheerleading, motocross og badminton.

Vi har mulighed for at tage hånd om enhver sportsgren og sørger for at eleverne får coaching med afsæt i deres specifikke sportsgren.

Eleverne i talentsportsklasserne følges tæt af skole, sportskoordinator, trænere og klubtrænere. Der lægges stort fokus på, at der samarbejdes tæt mellem skole og klubber.

Vi har talt med mange elever og forældre for at gøre det klart, hvad det er, vi forventer. Vi har fået udtalelser fra ansøgernes sportsklubber og nuværende skoler, og vi har holdt optagelsesprøver med deltagelse af eksterne censorer. Det ligger os på sinde, at ansøgerne skal have en god oplevelse ud af det at skulle skifte skole, og gøre træning til en større del af hverdagen, siger Brian Høj, der er sportskoordinator i talentsportsklasserne.

For at gå i Talentsportsklasserne skal du:

 • Passe din skole
 • Passe din sport
 • Lære at være struktureret i en travl hverdag
 • Tage ansvar
 • Være forberedt på transport
 • Være klar til at starte på en ny skole

Du skal indsende din ansøgning senest den 3. november 2023, hvis du vil optages i det kommende skoleår.

Er du egnet til Talentsportsklasserne, vil du blive indkaldt til både en faglig og en fysisk optagelsesprøve i løbet af november. I slutningen af november bliver der desuden afholdt samtaler med eventuelle kommende elever, som vil få endelig besked om, hvorvidt de er optaget eller ej, den 9. december.

Kalender

Torsdag d. 26/10 kl. 16.30-17.30: Infomøde på Microsoft Teams

Fredag d. 3/11: Ansøgningsfrist

Onsdag d. 8/11: Besked om samtaletidspunkt og tidspunkt for sportslige prøver

Fredag d. 10/11: Skoletest

Uge 46 og 47: Sportslige optagelsesprøver

Uge 48, 49 og 50: Skolesamtaler

Senest fredag d. 15/12: Besked om optagelse

Du og dine forældre er velkomne til at kontakte sportskoordinator Brian Høj på tlf. 51 90 93 22 eller brho@frederikshavn.dk​ eller til afdelingsleder på Frydenstrandskolen Per Nielsen på pene@frederikshavn.dk for yderligere information.

Se hvad vi laver i Talentsportsklasserne på Facebook ved at søge på "Talentsportsklasserne Frederikshavn Kommune".

For at blive optaget som elev i en af Frederikshavn Kommunes Talentsportsklasser, skal du have udtalelser fra både din sportsklub eller træner, din skole og så skal både du og dine forældre udfylde et ansøgningsskema. 

Inden du og dine forældre udfylder nedenstående ansøgning, skal du sende følgende dokumenter til skole og klub, og få den tilbage udfyldt. Det er nemlig vigtigt, at du kan uploade svarene fra klub og skole, når du sender din ansøgning.

Du/I modtager kort efter afsendelse en kvittering på de udfyldte mailadresser. Hvis du ikke modtager en kvittering, skal du sende en mail til hovedredaktionen@frederikshavn.dk.

Du har mulighed for at læse mere om, hvordan kommunen behandler personlige oplysninger og dine rettigheder og pligter

 

Søg om optagelse i Talentsportsklasserne

Her kan du tilmelde dig interesselisten for Talentsportsklasserne i Frederikshavn Kommune. Tilmeldte vil modtage målrettet information, når informationsmøder eller tilmeldingsfrister nærmer sig.

Du modtager en kvittering på din tilmelding på mail i løbet af 15 minutter. Den kan ryge i din spam- eller reklamemappe. Du kan altid afmelde dig igen ved at besvare mailen med "afmeld".

Du har mulighed for at læse mere om, hvordan kommunen behandler personlige oplysninger og dine rettigheder og pligter

Talentsportsklasse interesseliste

Abonnér på ændringer på denne side

Tak for din tilmelding.

Du vil nu modtage en email med et link til at bekræfte din tilmelding. Herefter abonnerer du på denne side og vil modtage en e-mail hvis der sker ændringer i indholdet.

* E-mailen du indtastede, abonnerer allerede på denne side.

* Der skete en fejl og du blev ikke oprettet. Prøv igen senere.