Har du svært ved at klare dine daglige gøremål, fordi du har været syg og er blevet svækket, kan du få tilbud om genoptræning, selvom du ikke har været indlagt på sygehuset under dit sygdomsforløb.

Du skal søge om genoptræning i Visitationsenheden. Dine pårørende eller din hjemmehjælper kan også hjælpe dig med at søge. Når vi har modtaget din ansøgning, vil visitator aftale et møde omkring dit træningsbehov.

Når du har fået bevilget genoptræning, henvises du til et af kommunens træningscentre, hvor du vil blive indkaldt.

Vi vurderer også, om du er berettiget til kørsel til genoptræning.

Kontaktinformation til Visitationsenheden finder du i bunden af siden. 

Hvis sygehuslægen vurderer, at du har behov for genoptræning efter indlæggelse, får du senest på udskrivningsdagen en genoptræningsplan, der beskriver behovet.

Sygehuset sender en kopi af din genoptræningsplan til kommunen, som herefter kontakter dig pr. telefon eller gennem din digitale postkasse. Du vil modtage et brev, hvis du er fritaget Digital Post.

Når du har en genoptræningsplan, kan du vælge mellem de genoptræningstilbud, som kommunen har etableret på kommunens genoptræningscentre eller har indgået aftaler om med andre myndigheder eller private leverandører. Du kan også vælge et tilbud på andre kommuners institutioner svarende til det niveau, der angivet til dig i genoptræningsplanen.

 

Du kan få hjælp til træning, hvis du på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsniveau eller særlig sociale problemer ikke selv er i stand til at vedligeholde dine færdigheder. 

Hvis du ønsker træning, skal du kontakte Visitationsenheden, der finder frem til behov og bevilliger træning, hvis de finder behov for det. 

Kontaktinformation til Visitationsenheden finder du i bunden af siden. 

Hvis du oplever senfølger 2-12 måneder efter en hjernerystelse, har du mulighed for at deltage i et otte ugers forløb med en ergoterapeut, fysioterapeut og psykolog. 

Forløbet er til dig, der er 18-67 år, og hvis symptomer påvirker hverdags- og arbejdslivet. Senfølgerne kan eksempelvis være:

  • hovedpine
  • svimmelhed
  • træthed
  • koncentrationsbesvær

Forløbet består af fælles undervisning og et individuel tilpasset forløb, som skal hjælpe dig godt på vej mod en almindelig hverdag igen.

Adresse

Forløbet bliver holdt her:

Hånbæk Skolen
Hånbækvej 32 b
9900 Frederikshavn

Henvend dig her

Du behøver ikke en henvisning fra egen læge eller sygehus for at deltage. Du skal blot kontakte kommunens visitationsenhed, der vurderer, om du er i målgruppe til forløbet.

Visitationsenheden kan kontaktes hverdage mellem kl. 8.00-9.30 på tlf. 98 45 53 53

Der findes fire forskellige træningscentre i kommunen: 

Træningscenter Phønix (Frederikshavn)

Nytorv 3, 9900 Frederikshavn​​
Telefontid hverdage kl. 08-09
Tlf. 98 45 54 15 / 29 48 63 73

 

Træningscenter Sæby

Stygge Krumpens Vej 4, 9300 Sæby​​
Telefontid hverdage kl. 08-09
Tlf. 98 45 54 25 / 61 24 69 75

 

Træningscenter Skagen

Hans Baghs Vej 27, 9900 Skagen​​
Telefontid hverdage kl. 08-09
Tlf. 98 45 54 05 / 30 53 69 06

 

Caspershus

​Caspersvej 7, 9900 Frederikshavn

Kontakt

Visitationsenheden
Træning

Telefontid 
Hverdage kl. 8.00 - 09.30

Abonnér på ændringer på denne side

Tak for din tilmelding.

Du vil nu modtage en email med et link til at bekræfte din tilmelding. Herefter abonnerer du på denne side og vil modtage en e-mail hvis der sker ændringer i indholdet.

* E-mailen du indtastede, abonnerer allerede på denne side.

* Der skete en fejl og du blev ikke oprettet. Prøv igen senere.