Grenen med turister

Naturen byder på mange oplevelser, og det bedste er, at de er gratis.

Du kan tænde bål, overnatte under stjernerne, fange din egen aftensmad med fiskestang og finde ly for regnen.

Skønne og unikke naturområder

Find shelters på kort

Her får du sved på panden, og de store variationer i terræn giver dig masser af udfordringer. Du kan fx køre på MTB i Katsig Bakker, styrketræne på motionsredskaber i Gybels Plantage eller tage på en udfordrende vandretur i Nymølle Bæk eller Åsted Ådal.

Find gå- og løberuter

Find MTB spor

Find cykelruter

Vi har badestrande på den brusende vestkyst og den milde østkyst.

Vores østkyst er indbegrebet af børnevenlige strande, hvor bølgerne er rolige, vandet er lavt, og der er læ. Imens du langs vestkysten møder høje bølger og brede sandstrande. Vi har tyve badestrande, hvoraf tre strande er med Blå Flag og ti strande har Badepunkt-flag.

Så uanset om du er til solbadning under palmernes skygge, drageopsætning, beachvolley eller en gåtur på strandpromenaden, så har vi den helt rette strand til dig.

Find vores Blå Flag og Badepunkt-strande og tjek badevandsprofiler

Tjek analyser af badevand

Når du tjekker analyser af badevand, skal du holde øje med E-coli og Enterokokker.

Det er kun et øjebliksbillede, du får. Du får resultatet fra den seneste prøve. Du kan se på datoen, hvornår den er taget.

Som udgangspunkt skal E-coli være under 1000 MPN/100 ml, og Enterokokker under 400 MPN/100 ml. Kommer værdierne over disse tal, kontakter vi Styrelsen for Patientsikkerhed, og der kan eventuelt komme skiltning op om, at badning frarådes på den pågældende strand.

Tjek vandtemperaturen hos DMI (havtemperatur)