Elling Plantage er rig på natur og huser flere interessante arter som odder, isfugl og rød glente. Fra forår til efterår kan du ofte opleve rød glente svævende over engene midt i skoven. Glenten er en stor fugl med et vingefang på op til 165 cm. Den er meget nysgerrig og kommer tæt på skovgæsten. Isfuglen flyver livligt op og ned langs Elling Å og Stabækken eller sidder og fisker fra en gren. Både isfugl og glente yngler i området.

Danmarks største rovdyr

Langs Elling Å finder du masser af spor fra et af Danmarks største rovdyr, nemlig odderen. Den kvikke svømmer elsker livet ved vandet, og er du heldig,  kan odderen opleves langs åen i skumringen eller morgenstunden, hvis man går stille. Om vinteren kan dens fodspor eller glidebaner ses langs vandløbet.

Odderens spor ligner lidt kattespor. Tror du, du kan finde dem?

Bær- og svampejagt

Sensommeren byder på et væld af brombær og hindbær, om efteråret findes mange forskellige svampe - specielt rørhatte er nemme at finde.

Du finder en vandresti i Elling Plantage. Stien er 4,6 kilometer lang og begynder fra P-pladsen på Mariendalsvej - du kan dog tage en smutvej og gøre turen kortere. Ruten er let og uden de helt store bakker. Til gengæld oplever du en meget varieret natur, da stien går gennem flere forskellige typer skov, over åbne engarealer og langs Elling å.

Herude finder du mange fine steder til ro og fordybelse.

Kort

Find ruter og faciliteter i Elling Plantage

Print selv kort

Riderute

Rideruten Nordvendsyssel går gennem skoven.

Se mere om rideruten her

Du finder et shelter i skoven, et madpakkehus og bålplads med vand. Ved shelteret er der en lille indhegning til heste, som kan benyttes af ridende på Riderute Nordvendsyssel. Undervejs på din gåtur i Elling Plantage, finder du også borde og bænke, hvor du kan slå dig ned og nyde naturen.

Shelterpladsen er ideel til udendørs børnefødselsdage. Her er vand, borde og bænke, bålhytte og muldtoilet. Der er selvfølgelig også masser af plads til boldspil, skattejagt og andre fødselsdagsfornøjelser.