Kriseberedskab

Frederikshavn Kommune vil løbende informere borgere her på hjemmesiden.

Hold også øje med myndigheders sociale medier og hjemmesider. Det er en stor hjælp, hvis du deler bekræftede oplysninger under en krise og er opmærksom på at forhindre rygtespredning. Overvej derfor altid en ekstra gang, om kilden er troværdig, inden du deler oplysninger i dit netværk.

Ved større kriser opretter vi øverst på hjemmesiden et særligt gult krisebanner. Her vil du kunne læse seneste nyt og medierne (DR, TV2 og relevante lokale medier) vil også bringe beredskabsmeddelelser. 

Hvis der fx er sket en forureningsulykke, vil mobilvarslingsystemet S!RENEN kunne varsle i et geografisk afgrænset område. Det vil være Politiet og beredskabet, der vurderer, hvornår S!RENEN tages i brug. 

 

Beskyttelsesrum er en betegnelse, der dækker alle typer af forstærkede rum, hvis formål er at beskytte borgere mod luftangreb.

Frederikshavn Kommune har ansvar for de offentlige beskyttelsesrum i kommunen og står for opførelse, vedligeholdelse og drift. Kommunen bestemmer også, om der skal opføres private sikringsrum i kommunen. Kortet over offentlige beskyttelsesrum omfatter nu også de største boligforeningers beskyttelsesrum i kommunen. 

I fredstid bliver beskyttelsesrummene brugt til andre formål, og der er ikke krav om, at de skal være klargjorte.

Det er Indenrigs- og sundhedsministeren, som bestemmer, om beskyttelsesrummene skal klargøres. Indenrigs- og sundhedsministeren kan fastsætte et varsel for, hvor hurtigt kommunen skal klargøre beskyttelsesrummene. Det fremgår af lov om beskyttelsesrum

Hvis der opstår en farefuld situation, vil du som borger i kommunen få information om, hvor du skal søge beskyttelse.

Læs mere om beskyttelsesrum på Beredskabsstyrelsens hjemmeside: