
1.000 hektar vest for Frederikshavn by skal med i en udviklingsplan for et samlet geografisk område med henblik på at udvikle og understøtte den grønne omstilling. Planen understøtter dermed udviklingen og væksten af den grønne omstilling og skal understøtte, at det fortsat er attraktivt at drive og etablere virksomhed i Danmarks nordligste kommune. Planen skal yderligere bidrage til, at området udvikles i overensstemmelse med de visioner, Frederikshavn Kommune har for den grønne omstilling, FN’s verdensmål, nærhed for virksomhederne og jobskabelse.
Byrådet blev før sommerferien præsenteret for et forslag om udvikling af et samlet geografisk område for Recycling City med energiproduktion, solceller, vindmøller, biogas og Power-to-X. Økonomiudvalget har i dag godkendt igangsættelsen af planlægningen for det samlede område.
- Med udsigt til et område udlagt, sikrer vi de bedste vækstvilkår for vores nuværende og kommende virksomheder, som danner grundlag for endnu flere arbejdspladser, siger John Lamp Henriksen.
- Det er vigtigt, at vi får bragt forskellige indsigter og viden på banen, når vi igangsætter planlægningen af området. Det er derfor alfa og omega, at vi får inddraget både borgere, virksomheder, lodsejere, erhvervslivet, foreninger og samarbejdspartnere i planlægningen af området. Det skaber den bedste forudsætning for vækst og dermed nye arbejdspladser, siger Mette Hardam.
- Vi skal tage klimaet alvorligt, og vi skal gå forrest og tage fælles ansvar for den grønne omstilling. Det er både til gavn for Danmark og hele verden, men det er også rigtig meget til gavn for os alle i kommunen – vi kommer til at skabe fremtidens arbejdspladser lokalt i vores kommune, siger borgmester Birgit S. Hansen.
Hvad er Recycling City
Recycling City handler om at genbruge affald til nye råvarer og produkter og derved reducere udvindingen af nye råstoffer og udledningen af CO2.
Planlægning frem mod sommeren 2023
Frederikshavn Kommune starter nu et arbejde i forhold til at realisere det ønskede sammenhængende og fremtidssikrede område, hvor nye og gamle energiproducerende og –forbrugende virksomheder kan etablere sig.
Kommuneplanlægningen, lokalplanlægningen, ejerskabsmodeller og bæredygtighedsprincipper forventes gennemført frem til sommeren 2023.
Involvering af borgere, virksomheder og samarbejdspartnere
Der vil blive arbejdet med en konkret udviklingsproces, hvor inddragelse og dialog med lodsejere, virksomheder, energiselskaber, erhvervslivet, borgere, foreninger med flere skal sikre, at det nye samlede område vil blive etableret i fælleskab og i åben dialog mellem myndighed, borgere og virksomheder i Frederikshavn Kommune.
Oversigtskort over planen for området