
De fire velfærdstalenter blev forleden hyldet på Christiansborg sammen med 96 andre velfærdstalenter fra hele landet.
- Det har betydning i forhold til at tiltrække de medarbejdere, vi har brug for på velfærdsområderne i fremtiden. Velfærdens Talent 100 er med til at sætte spot på hverdagens helte, der gør en forskel for de mest sårbare i vores samfund. Jeg er stolt af vores velfærdstalenter. De er vigtige forbilleder for andre unge, der overvejer deres uddannelsesvalg, og vi har brug for, at mange flere bliver inspireret til at vælge en velfærdsuddannelse, udtaler Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.
Et dommerpanel bestående af repræsentanter fra PenSam og FOA har i deres bedømmelse lagt vægt på de skriftlige nomineringer fra talenternes uddannelsesvejleder og kolleger.
Fast job efter endt uddannelse
For Kirstine Kjær Skrejborg, 34 år var et brancheskifte fra kontorassistent til SOSU-assistent det helt rigtige:
- Jeg føler mig så godt tilpas med, at i det her job, kan jeg være mig selv. Jeg kan trække på min erfaring med kundeservice, for ikke to borgere er ens, og jeg er nødt til at tilrettelægge sygeplejen efter den borger, jeg har med at gøre, siger SOSU-assistent Kirstine Kjær Skrejborg.
Mathias Vestergaard Jørgensen begyndte i grundforløb som pædagogisk assistent, men da han kom i praktik på et ældrecenter, fandt han ud af, at SOSU-uddannelsen lige var ham.
- Jeg er vild med at være i hjemmeplejen i Østervrå, hvor arbejdsmiljøet er rigtig godt. Vi hjælper hinanden, og er gode til at rose hinanden, og så bliver jeg taget rigtig godt imod af borgerne, der synes, det er dejligt, at der kommer en ung mand fuld af energi, fortæller SOSU-assistentelev Mathias Vestergaard Jørgensen, der efter endt uddannelse er sikret fastansættelse i hjemmeplejen.
Hjælper borgerne til at hjælpe sig selv
Siden 2015, da Camilla Dige Pedersen var i praktik som SOSU-assistentelev på Mariested i Sæby, blev hun hooked på det praksisnære psykiatriske område, hvor hun i dag arbejder som SOSU-assistent:
- Det er spændende at hjælpe borgerne til at hjælpe sig selv. Jeg arbejder hver dag for at støtte borgeren i læren om egen sygdom, for med erkendelsen kommer evnen til at flytte sig selv. Oplevelsen af, at andre sætter pris på det, jeg gør, er en gave i sig selv, Camilla Dige Pedersen.
Elisabeth Irgens Møller er 31 år, uddannet salgsassistent i Salling Aalborg, har haft egen tøjbutik og arbejder som SOSU-assistent i fast aftenvagt i LeveBo Abildparken i Frederikshavn.
- Som SOSU-assistent får jeg en meget tættere relation til de mennesker, jeg har med at gøre, end til kunderne i en butik. De ældre giver mig positiv respons og får mig til at føle, at jeg gør en forskel. Det er spændende at samarbejde med mine kolleger og de pårørende, og vi har en lydhør ledelse, der giver os de kompetenceløft, der løfter os fagligt, så vi kan følge med, når borgerne ændrer sig, fortæller Elisabeth Irgens Møller, SOSU-assistent i LeveBo Abildparken.
Det vi giver opmærksomhed vokser
En højt prioriteret og målrettet indsats for at fastholde medarbejdere, rekruttere og talentudvikle nye elever til velfærdsområderne i Frederikshavn Kommune bærer frugt:
- Vi har en høj standard i vores praksis, som er en forudsætning for, at vores borgere i kommunen oplever velfærdsydelser og omsorg på et højt niveau. Vi kaster lys på dygtighed og på vores talenter, og det vi giver opmærksomhed vokser. Vores fokus ligger på at udvikle og uddanne dygtige velfærdsmedarbejdere til fremtidens velfærdsopgaver, siger Lene Moselund, uddannelsesansvarlig og udviklingskonsulent for SOSU-elever og sygeplejestuderende i Frederikshavn Kommune.
Har du lyst til at finde ud af, om SOSU-uddannelsen er noget for dig? Så er det nu, du kan søge job som sommervikar på www.sosufrederikshavn.dk