Katsig Bakker byder på mange typer natur og kulturminder. Området er præget af store terrænvariationer og er kendt som et godt sted at samle bl.a. blåbær, tyttebær og enebær. Bakkelandskabet og den varierede natur skaber en smuk ramme om vandreturen.

Fortidsminder

I Katsig Bakker kan du finde gamle hulveje og spor efter mennesker gennem tusinder af år. I den østlige del finder du to fortidsminder – helligkilden Skt. Jørgens Kilde og en stenaldergravhøj.

Den hemmelige sø

Snør skoene og gå på opdagelse i Katsig Bakker. Tag turen op til toppen af bakkerne, nyd udsigten og fortsæt til den hemmelige sø.

Vandreruter

Blå rute
Blå rute er 2 kilometer, og fører dig rundt i den vestlige del af området.

Grøn rute
Grøn rute er 4 kilometer og fører dig igennem både den vestlige og den østlige del af området.

Begge ruter fører dig op på toppen af bakken, hvorfra du kan nyde udsigten - Her er du 92 meter over havet. 

MTB-spor

MTB-sporet er ca. 3 kilometer. Distancen afhænger af, om man følger den primære rute eller springer over de sværeste og mest tekniske krævende dele. Generelt er sporet dog teknisk krævende på grund af det kuperet terræn. Sporet er anlagt, så du kun må køre i én retning fra det officielle startpunkt, der ligger vest for parkeringspladsen ved indkørslen til Skt. Jørgens Kilde.

Kort

Find ruter og faciliteter i Katsig Bakker

Print selv kort

I Katsig Bakker er der

  • borde
  • bænke
  • udsigtspunkter
  • en bålplads
  • et shelter

Sankt Jørgens kilde er en af de ældste kilder i Danmark. Kilden er en såkaldt helligkilde, der blev hellig omkring 1500-tallet. Historien fortæller, at en kone engang vaskede sit blinde barns øjne i kildens vand, og pludselig kunne barnet se igen. Siden dengang har kilden været hellig.

Siden blev kilden viet til Sankt Jørgen og benyttet helt op til år 1904. Man betalte for brugen af kilden, og der ligger en protokol på Vendsyssel Historiske Museum over brugerne. Pengene herfra gik til de fattige i sognet.